Mijn naam is Janika Szilvasi en sinds een paar jaar ben ik een metal art kunstenaar uit Den Bosch. In de zomer van 2018 gaf ik mijn eerste expositie in het Kruithuis in Den Bosch.

Mijn kunst bestaat uit gerecycled metaal. Mijn droom is om de wereld te laten zien wat je met oud metaal kan doen. Mensen inspireren om te kijken naar de mogelijkheden, zoals wat ik gedaan heb met de Big Five of Africa. De vijf diersoorten in Afrika die door jagers beschouwd werden als het moeilijkst te schieten: buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en olifant Ik geloof niet in het jagen op dieren.

 

Daarom wil ik laten zien dat door middel van gerecycled materiaal je de natuur op een andere manier kan waarderen, dan wanneer een dier gezien wordt als een trofee aan de muur.

Geïnspireerd door de mogelijkheden met metaal heb ik nu meerdere kunstwerken gemaakt, van klein tot groot. Deze zijn nu allemaal te bewonderen op de Marktveldpassage 27 in Vught (oude locatie Bart Smit). Elke vrijdag (13:00 - 17:00) en zaterdag (11:00 - 17:00).

©2019 by JSZ MetalArt